Kapotte dakgoot

Welkom op de kapotte dakgoot pagina!

 

Hartelijk welkom op de website van Dak24.nl
Bij ons bent u op het juiste adres voor al uw zinkwerk.
Het vervangen van uw huidige dakgoten is een belangrijke investering. Het moet mooi zijn en u wilt er voor jaren geen omkijken naar hebben. Deze combinatie delen wij met u.
Daarom staat vakmanschap bij ons hoog in het vaandel.
Er zijn in Nederland veel bedrijven die zinken dakgoten vervangen. Vaak zien we hier dat er een bepaalde manier van werken is aangehouden wat ten koste gaat van uw dakgoot.
Hierdoor is het sneller aan vervanging toe en ziet het er minder fraai uit.
Graag laat ik u zien wat wij in de dagelijkse praktijk veelal tegenkomen.

Bij onderstaande foto’s ziet u dat er bij het solderen niet secuur is gewerkt:

blank

blank

blank

blank

Bij de volgende foto’s ziet u hoe wij te werk gaan. Hier ziet u mooie volle vette solderingen die niet kapot gaan!

blank

blank

blank

blank

blank

blank

De verschillen spreken voor zich. Een goed geplaatste zinken dakgoot heeft een levensduur van 60 tot zelfs 70 jaren.

Als er niet voldoende tijd in het solderen is gestoken is de kans groot dat er lekkages ontstaan binnen enkele jaren. Solderen is echt een specialisme wat alleen een vakman beheerst.

Andere oorzaken van kapot zinkwerk

Voor ons als vakmensen spelen er andere belangrijke zaken mee:

- Uitwaaien.Dit komt omdat het zink niet goed bevestigd is.

- Metaalmoeheid. dit komt omdat de dakgoot onder grote spanning is gemonteerd. Hierdoor komt er veel kracht op het zinkwerk te staan waardoor het zink het begeeft.

- Verkeerde Houtsoorten. Er zijn ook houtsoorten met een bepaalde lijmsoort dat zink aantast en er vormt dan een sterke corrosieve werking. Uw zinkwerk gaat daardoor roesten wat ten koste gaat van de levensduur.

- Verkeerde soldeer- en vloeimiddelen. Het gebruik van de verkeerde tin legering en soldeervloeistof is ook een oorzaak van kapotte soldeernaden, Ook het schoonmaken van de solderingen is belangrijk omdat de vloeistof ook een corrosieve werking heeft op het zink.

- Expansie problemen. Een dakgoot van zink heeft een hoog uitzettingscoefficient. Dit betekent dat een dakgoot van 10 meter een verschil genereert van maar liefst 2 centimeter tussen de koudste en warmste periode van het jaar. Voor een uitloop van een dakgoot boren wij een gat in de betimmering. Als dit gat te krap is geboord, dan kan de dakgoot niet werken op de plaats van de uitloop, en scheurt de uitloop. Dit komt doordat de dakgoot gedurende het jaar druk uitoefent bij de uitloop. Dit gaat ten koste van de dakgoot. Wij monteren daarom expansiestukken in de dakgoot in de vorm van 2 schotjes met een dakje erboven of een speciaal rubberband bij gebrek aan afschot en hemelwater afvoeren. Hierdoor maakt het niet uit wat voor temperatuur we hebben in Nederland.

- Zinklegering. Er zijn ook diverse goedkopere zinklegeringen die niet geschikt zijn voor de scherpe zettingen van de dakgootvorm en scheuren vaak al binnen tien jaar.

 

Globale prijzen van een nieuwe dakgoot

STANDAARD DAKGOOT

Er staan machines in Nederland te brullen die een paar kilometer dakgoot per dag produceren. dit zijn standaard dakgoten en zijn bedoeld voor een standaard dakgoot systeem voor de huidige woning bouw en de doorschuifhandel op internet. Doordat deze bedrijven zo snel en massaal mogelijk produceren blijft de kostprijs laag.
Deze dakgoten kosten inclusief montage en BTW ongeveer € 30,- per meter.

MAATWERK DAKGOOT

Maar in een houten betimmering ligt vaak een maatwerk goot. Deze dakgoot komen wij ter plaatse opmeten en daar maken wij dan een tekening van. Op deze tekening vermelden wij de maten van de bodem, opstanden, kraal en de hoeken in graden.
Deze dakgoten kosten inclusief montage en BTW ongeveer € 45,- per meter.

VERLOPENDE DAKGOOT

In de oude binnensteden zijn de gebouwen vaak minder nauwkeurig gebouwd of verzakt. Deze zaken komen geregeld terug in de dakgoten. Hierdoor moet vaak het zink meter voor meter ingetekend worden omdat soms een bodem maat begint met 5 cm en eindigt met 80 cm. Dit komt omdat de daken dan niet evenwijdig van elkaar lopen en de goot taps gemaakt moet worden. Deze dakgoten zijn vaak tussen goten en daar zit vaak veel werk in het demonteren en zetten van het zink.
Daarom variëren de prijzen van deze dakgoten tussen de €45,- en soms wel €200,-  inclusief montage en BTW per meter.

 

Zoals u leest zijn er veel meer zaken belangrijk voor een lange levensduur. Uiteraard nemen wij al deze zaken mee bij het uitvoeren van uw opdracht. U krijgt een prachtige zinken dakgoot waar u jarenlang geen omkijken naar heeft.
Uiteraard bieden wij u graag een vrijblijvende offerte aan. Als u op onderstaande link klikt nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om alles door te nemen. Om vooraf een goed beeld te hebben verzoeken wij u om een aantal foto’s mee te sturen zodat wij een goed beeld hebben van uw situatie.

Bedankt voor het doorlezen en wanneer u vragen heeft of een offerte wil aanvragen, dan kunt u op de onderstaande knop klikken.

blank

Call Now Button